• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Nog even en het mag weer

November is bijna voorbij, het wordt nu echt een stuk eerder donkerder, de temperaturen gaan langzaam naar beneden en de (bijna) mooiste tijd van het jaar is begonnen en ook weer wreed gestopt. We hebben even kunnen proeven aan de mooiste ijsbaan van Nederland nadat we in Juni ik nog even een laatste keer heb kunnen proeven aan kou, ijs, het schaatsen en genieten op de blote voeten in de schaats. Daarna was het louter skeerlers, de fiets, veel gelopeen en een top seizoen gedraaid met De Buitensportschool.

Structureel en volgens een plan de zomer ingedeeld om straks nog beter klaar te zijn voor de winter. Het lichaam specifiek getraind om het schaatsen, de duur en de techniek langer en beter vol te kunnen houden. Pieken in een periode van 6 maanden staat weer voor de deur.

Het technisch trainen met de cursisten bij De Buitensportschool, samen met de collega’s de trainingen proberen gelijk te trekken met de echte toppers werkte perfect.

Krachtblokken, duurblokken en heel veel techniek tot in de details herhaald. De beweging nog natuurlijker maken en toepassen in meters wegrijden op de skeelers. Laagvliegen op het asfalt. Houding, afzet en hoeken trainen, sterker worden en het lijf leren op jou manier te bewegen en te controleren. Heerlijk.

Schaatsplanken in de periodes dat de wegen te nat waren door de zomer regens, werkt super goed. De bewustwording, het werken aan de verbetering van de techniek en vooral sterk worden, zal zich straks vertalen naar het ijs.

Tradities met Edo, om als eerste het ijs te betreden is weer gelukt ! 

Cornerbelts, bochten lopen op het droge, bewust het lichaam in die hoeken krijgen waar het effectief het beste gaat, prachtig!

Nu loop ik wel wat dagen in de week rond op de Jaap Edenbaan en was er op de eerste vrijdag dat het ijs klaar was in de hal voor mij een les om 0900. Het ijs werd voor het eerst klaar gemaakt voor de ijshockey en kunstrijders, maar voor dat zij er waren was het een mooi moment voor de ’the first steps on the ice’ ! Dit jaar letterlijk op de blote voetjes, te lang wachten met een IJsmeester die de lol er wel van inzag om mij net wat langer te laten staan op het ijs :-))

Maar de pret was daar niet minder om, het voelde perfect.. ondanks de kou.. heerlijk om weer te kunnen beginnen.

#sportismooi

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment

X