• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

#project2NK – Wie is Edo Smit

Ik ben Edo Smit, 20 jaar, regionaal wedstrijdschaatser. In 2012 op 15 jarige leeftijd was ik een van de weinige die in Nederland de officieuze Friesche Elfstedentocht heeft gereden. Vanaf die dag,10 februari 2012, weet ik dat ik leef voor het schaatsen. 

In de toen volgende jaren ben ik mij steeds meer op het schaatsen gaan richten. Zomers fietsen, zoals in 2014 de ‘Tour for life’ van Italië naar Nederland, en ’s winters wedstrijden schaatsen. Mijn sportieve hoogtepunt was in het seizoen 2015/2016 waar ik een derde plek haalde op het allround subtop kampioenschap, en eerste werd in de bokaal van Amsterdam. Zoals elke sporter ken ik tegenslagen, zo mocht ik door een administratieve fout geen NK-kwalificatie rijden en raakte ik begin 2016 overtraind.

Ik heb daardoor het afgelopen seizoen niet kunnen deelnemen aan wedstrijden omdat ik goed wilde herstellen en dat kost nu eenmaal veel tijd. Het voordeel is dat ik genoeg tijd heb gehad om alles op een rijtje te zetten en te kijken hoe de toekomst er uit zou kunnen gaan zien.

Zo heb ik besloten om samen met mijn coach Peter Becker en fysiotherapeut in opleiding Suzanne Jonk minimaal 1 jaar het onderste uit de kan te halen, en zo mijn droom om te presteren op een nationaal kampioenschap te verwezenlijken, en dus sterker dan ooit tevoren terug te keren in het wedstrijdcircuit.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment