• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Waar gestreden wordt zijn winnaars en verliezers

Het wintertraject zit er bijna op. De periode van het omzetten van de trainingsuren, naar de wedstrijd uren. De basis van de zomer laten spreken op het ijs. Mooi traject met de nodige hobbels, successen, keiharde tegenslagen en piekmomentjes, ze zijn er allemaal geweest. DQ en PR momentjes, progressie en het niet slagen in, momenten die erbij horen en in de juiste volgorde ook de succes brengen.

De lat ligt hoog voor Edo, als een uitdaging die met beide handen in aangegrepen, waarbij alles wat mogelijk was werd aangesproken en ingezet om de missie te doen slagen en vooral voor Edo het gevoel moesten geven., ‘ik heb er alles aan gedaan wat ik heb kunnen doen’ .

Was het genoeg om zich te kunnen plaatsen voor het NK? 
Nee, helaas is dat op basis van de tijden op de individuele afstanden net niet genoeg geweest om zich te plaatsen bij finale op 3 en 4 Maart met de top 40 schaatsers die deze uitdaging uiteindelijk samen gaan beslechten. De subtop van Nederland bereiken is zwaar, ook dit jaar blijkt het maar weer dat het niveau hoger en hoger wordt. De tijden die gereden moesten worden werden net niet gehaald en zelfs op het subtop niveau zijn de . 100st van secondes al het verschil tussen winnen en verliezen.

Het persoonlijke woord van Edo aan de sponsoren, familie, fans en vrienden

‘Het was een zeer indrukwekkend jaar voor mij. De zomer begon precies zoals we hadden bedacht. Met een goede opbouw steeds sterker en beter worden. Aan het einde van de zomer was ik écht fit. En helemaal klaar voor het schaatsseizoen.

Gefocust en bomvol energie klaar voor de eerste wedstrijden. Echter, de eerste wedstijden gingen niet als vanzelf. Het veel tijd kwijt zijn aan (schaats)trainingen, een beetje werken en studeren begon langzaam zijn tol te eisen. In zo een druk schema zonder ontspanning kreeg ik  het wedstrijd ritme moeilijk te pakken. 

De tijden die ik in de eerste wedstrijden neer heb gezet werden lange tijd niet door mijzelf verbeterd.  Hierdoor was het lastig de volle motivatie te houden voor het einddoel. Met als klap op de vuurpijl een dubbele diskwalificatie bij het NSK-afstanden. Maar zoals het oude gezegde luidt ‘De aanhouder wint’. 

Door de teugels iets te vieren, wat meer ontspanning buiten het ijs te zoeken, en zonder te veel verwachtingen te rijden werden de prestaties aanzienlijk beter. De persoonlijke records werden flink aangescherpt. Helaas kwam dit piekmoment te laat om nog te plaatsen voor het Nationaal Kampioenschap. 

 Ondanks dat dit seizoen niet gebracht heeft wat wij gehoopt hadden ben ik een grote ervaring rijker die ik nooit zal vergeten. Ik ben enorm dankbaar voor alle steun die ik van mijn sponsoren, fans, familie en vrienden heb gekregen. Zij hebben het voor mij mogelijk gemaakt om dit avontuur te verwezenlijken.  

Wat het volgende seizoen gaat brengen weet ik nog niet. Voor mij wordt het afronden van mijn studie de komende tijd mijn belangrijkste bezigheid. Maar helemaal stoppen met het wedstrijd schaatsen? Zeker niet! ‘

Edo Smit 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment