• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Be cool op de Coolste baan van Nederland

Hoe Cool is dat, samen met de oude baas naar de Coolste Baan van Nederland. Op een bijzondere plek in Amsterdam, het Olympisch stadion. Het is nu super winterweer, er is tijd en ik haal de oude baas thuis op. Lekker mee naar het Olympisch Stadion, moet dan weliswaar een clinic geven, maar dat vindt hij eigenlijk des te leuker. Kan hij heerlijk rondstruinen, kijken naar, foto’s maken en vooral genieten in dit mooie weer op een bijzonder locatie. Hij geniet met volle teugen.

Voor de oude baas al weer een tijdje terug dat hij hier geweest was. Veelal het geval als je er niets te zoeken hebt. Mooi te zien hoeveel hij herkend dat er is veranderd, vernieuwd maar nog zo herkenbaar het gebied is rondom het stadion. Herinneringen komen direct naar boven, wat hebben we allemaal gedaan, gezien en meegemaakt in dit stadion. De Ajax voetbalwedstrijden, het beruchte afscheid moment van Johan Cruijff tegen Bayern München (1-8) de marathon gefinished, toertochten op de fiets van de Kneet die hier vertrokken, kortom een plek met vele herinneringen. Deze is een geheel nieuwe, schaatsen in het Olympisch Stadion, hij zou het maar al te graag nog even willen doen!

We parkeren lekker makkelijk aan de overkant in de parkeergarage onder de Albert Heijn, zo onder het Stadionplein dus eigenlijk, hij kent het niet meer terug ! Met de roltrap weer naar boven en dan alleen nog oversteken, hij blijft zich verbazen wat er allemaal is bijgekomen in deze buurt. We komen soepel binnen, ik als personeel, de oude baas als de man die met zijn Amsterdamse humor zich voorstelt en voor ik er erg in heb, gewoon al binnen staat. Zo doe je dat, spontaan en duidelijk, glimlach en een directe toon doet wonderen. Mooi te zien dat ook de portier hiervan geniet. Het commerciële deel bij de ingang, is leuk, hoort erbij maar daar komt hij niet voor. Het ijs en het stadion zelf, daar kijkt hij naar uit. Via de ingang, langs het Jaap Eden hologram, de oude spullen van Jaap Eden en de hall of fame, betreden we het stadion. Woh, het is en blijft overdonderend, zeker als het je eerste keer is in deze setting.

Met zijn camera in de hand legt hij razend snel alles wat hij ziet vast, genieten van de overdonderende entourage, prachtige winter weer en schaatsers. Heeft hij wel wat mee, tenslotte heb ik het van hem geleerd ! We doen een tourtje door het stadion, over de brug, langs de baan, bij de verhuur en lekker zittend langs de baan met de voetjes aan het ijs. Al is het maar voor het gevoel met het ijs. Ik moet dan het ijs op, pa besteld zich naast de baan en werpt zich vrijwillig op om voor alle dames die samen op de foto willen met hun schaatsdate, als de fotograaf. Mooi te zien hoeveel plezier hier iedereen heeft zo op en rond het ijs. Foto’s maken, doet hij maar al te graag, zien waar het mooiste plaatje is, kan hij als geen ander, dus tijdens de clinic schiet hij net weer die beelden op het moment dat je het niet doorhebt, hij wel. Het oog van de fotograaf, super leuk!

Ik doe de clinic vandaag met o.a. Wietse Visser, shorttrackende super fotograaf van deze generatie. Als er even een momentje is, stel ik beide aan elkaar voor, de verhalen gaan direct over 16:9, fixeer, analoog VS digitaal, 2 vak idioten samen op het ijs met een liefde voor schaatsen. Mooie combinatie:-) De clinic gaat door en pa struint overal door het stadion, prachtig is het en ondertussen legt hij zoveel mogelijk vast. Leuk voor later roept hij altijd! Nou zeker ook omdat deze beelden voor iedereen bijzonder zijn.

De clinic is klaar, omkleden en dan nog even een laatste ronde door het stadion, ik trots op hem dat hij er is en geniet, hij trots op mij om bezig te zijn met iets waar ik het naar mijn zin heb, kortom mooie middag zo in Amsterdam Zuid. We struinen nog een stukje door de Stadion buurt op weg naar de auto, breng ik hem weer naar huis. Mooie dag samen zo!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment