• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Bijtanken en herstellen betekend dan ook maximaal genieten

Trainen is super, zeker in de periodes dat er eindoelen in de planning staan. De meters hebben een doel, het lijf heeft een missie, alles staat in het teken van. Prachtig en zeker grens verleggend, gecontrolleerd en gestructureerd trainen waarbij je voldoende rekening houd met het herstel van het lichaam. 

De uren die je maakt, vrijwillig en puur alleen maar voor jezelf, voor dat moment waar je naar uitkijkt, zijn de mooiste. De bereidwilligheid om alles binnen je mogelijkheden er aan te doen is wat je aan jezelf verplicht bent, accepteren dat het tijd, energie, afzien, pijn en een commitment naar jezelf kost. Maar dat is juist het allemooiste daar alles wat je erin stop je dan ook dubbel en dwars terug krijgt. Houd de uitdagingen wel te overzien en binnen de schaal waarin jij het meest optimaal kunt presteren. Groots denken, dat is het geheim, maar ook aan jezelf denken, waar ligt jou grens? Bewaak deze grens en ga voor het maximale, maar ga jezelf niet voorbij.

Weten wat je kunt, brengt dan ook inzicht in de fysieke mogelijkheden die het lichaam heeft, maar ook hoe je dus op de meest efficiente manier kunt trainen. Dat zorgt ervoor dat je heel blijft en traint op de juiste waardes die je lichaam aankan.

Bar Bidon | Bisdomkaai 25, 9000 Gent, België

Maar het allerbelangrijkste van het trainen is het juiste herstel. De tijd dat je lichaam kan aansterken en alle reserves weer kan aanvullen. Uitgerust klaar zijn voor de volgende training. Maximaal rendement halen uit de inspanning die je levert, goed zijn voor het lijf en vooruitgang boeken. Dat inzicht brengt je verder en verdringt het stomweg doortrainen en uitputten van het lichaam. Blessures en pijntjes staan te loeren om de hoek, terugval en de resutaten zullen uitblijven, precies wat je dus niet wil.

Maar het is niet alleen maar fysiek, de rust en herstel fases gelden ook voor de bovenkamer, de situatie waarin je leeft, je relatie en je werk, die balans maakt het verschil in je prestaties en vooruitgang. Schroom dan ook niet om er ook structureel even uit te gaan en de boel te resetten om vervolgens weer aan een nieuwe fase te kunnen beginnen.

Bar Win | Burgstraat 8, 9000 Gent, België

Afgelopen week even een paar dagen naar Gent geweest. Reset, samen met de allermooiste, kamertje geboekt in een oud klooster, super weer en rust. Heerlijk. Struinen en ontdekken, proeven van  de kleine horeca die nog zoveel aandacht en passie uitstralen, dwalen door de stad en daarbuiten. Zonder moeten, zonder tijden, gewoon op gevoel en op standje ontspannen. Dat doet zo goed, het mooie leven op straat, langs de Schelde, de terassen, kleine gerechtjes met veel locale producten, super koffie, mooie locale bieren en wijnen, het nog echt te gast te zijn in deze rustige stad maakt het bijzonder. Gezondheid en een schone ‘auto luwe’ stad die Gent maar al te graag wil zijn lukt aardig. Biologisch en vernieuwend, vers en gezond. Heerlijk!

Moor Moor | Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent, België

Twee dagen opladen en rust, dagje struinen door de stad, dagje fietsten door de stad met haar buitenwijken en de kleine dorpjes rondom Gent. Elk dorp heeft een kerk, elk dorp heeft een café, elk dorp heeft een te gekke plek om te lunchen. Met super weer is dat maximaal opladen en bijtanken. Goede gesprekken samen, even de reset voor beide, even de boel de boel laten maar eigenlijk op een geheel ontspannen manier alles weer even op een rijtje hebben.

De Wasbar | Korenmarkt 37, 9000 Gent, België

Compleet opgeladen, ontspannen een kleine 2,5 uur naar huis rijden en het gevoel hebben dat je er echt even helemaal uit bent geweest. Dat is maximaal ontspannen na alle inspanningen.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment