• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

De corona crisis… en dan toch blijven sporten

… vanuit het niets gaat dan nu ruim een maand geleden, de knop uit. Knop van vrijheid, zelf bepalen en vooral gaan en staan wanneer jij wil. Afgelopen met wat je gaat doen, moet jij weten, wanneer je het doet is niet van belang en vooral met wie je dat doet komt niet ter sprake. Je gaat, doet en haalt er het maximale uit. Dat is niet meer….

Net een maand na het schaats avontuur in Luleå, waar het wel ter sprake kwam maar niet echt binnen kwam, werd er volop bewogen en genoten, solo, samen en vooral ook samen vliegen, reizen en leven. Zonder besef, gewoon doen.

Kijk je dan terug nu, is er een hoop gebeurd, pijnlijk en triest, hard en oneerlijk. Dat staat voorop. En we zitten er nog steeds middenin 🙁 op de goede weg, maar met nog zoveel ‘beperkingen’.

Terwijl de wereld stil staat, draait hij eigenlijk ook gewoon door. We werken thuis, zijn thuis, blijven thuis en sporten… grotendeels thuis. We passen ons aan, schakelen, struikelen en stoeien maar vinden een manier. Misschien we het mooiste wat we uit deze periode halen .. schakelen en omgaan met.

Sporten in het bijzonder, buiten kan, maar op andere tijden, als het niet zo druk is, op andere plekken, nieuwe plekken die je niet kent, verandering van spijs doet eten toch! 

Merk het bij mezelf, damm, binnen zitten lastig, binnen sporten okè, maar zonder ‘buiten’ wordt wel de grootste uitdaging. Dus ook ik moet schakelen, aanpassen, zoeken en opnieuw uitvinden hoe het werkt. Ik begon op belachelijke tijden, van origine al een ‘Early bird’ maar nu werd het echt belachelijk vroeg. Met vervolgens nog proberen te werken werd dat wel super zwaar. Dus stapte ik over op nieuwe locaties, op zoek naar de verborgen parels. Op het randje van de stad, of juist op de stukken waar juist nu niemand is. Daar iedereen thuis is, zijn de stations en industrie terreinen natuurlijk ook leeg en een knappe uitdaging, sterker nog een prima plek om te bewegen.

Er is werkelijk helemaal niemand, het is er groots, ruim en vooral nieuw, dus elke meter die je hier nu loopt is een nieuwe.. pak ik normaal vaak het Westerpark als start, vermijd ik deze juist nu en verdwijn in bijvoorbeeld de ruime terreinen rondom het park, of pak juist de route van de Jordaan via het CS naar de oostelijke eilanden. Maar wat dacht je van een ronde lopen over de Dam naar de Wallen, iets wat simpelweg nooit kan, Top, lekker rustig, wordt door niets en niemand gestoord en een prima plek om het lopen te combineren met oefeningen, schaats sprongen etc. Voldoende plek! Je zou er bijna aan wennen. Not! 

Gaat erom dat je leert om alleen toch de motivatie en inspiratie te vinden en houden om toch te blijven bewegen. Je uitlaatklep te hebben, tijd voor jezelf te hebben (lang niet geheel onbelangrijk nu we vooral heel veel bij elkaar op de lip zitten) maar ook omdat we niet naar het werk hoeven en dus weinig reis meters te maken. Sporten is meer dan bewegen alleen. Het is meer dan belangrijk, het is de uitlaatklep voor alles wat er momenteel gebeurd. In de wereld maar vooral met jezelf, misschien heb je dat helemaal niet door, maar geloof me, iedereen veranderd….

Naar welke situatie gaan we straks? Geen idee, waarschijnlijk wel een bewustere, maar dat is lang niet altijd eenvoudig. Maar als je het bewuste uitlicht en dat toepast in het nog net iets gezonder worden, meer bewegen en vooral minder te haasten, is dat een super grote winst. Een winst voor jezelf ! Dus na de eerste weken van ‘ hoe moet ik dit nou regelen, Netflix, binnen en vooral veel minder bewegen, kan je het ook anders aanpakken. Zorgen voor jezelf, beter dan je deed, anders genieten, voldoening halen door creatief met de situatie om te gaan. Kortom, we worden beperkt, maar als je het een beetje slim aanpakt, kan er nog een hele hoop. Dat is juist misschien het beste wat we hier uit kunnen leren.

Pak je kansen, leer en groei. Elke meter is er een, elke inspanning helpt, elk moment van net iets beter voor jezelf zorgen, maar je een nog beter mens. Doe het solo of samen met de gepaste afstand. Speel volgens de regels en maak vooral de keuzes waar jij je goed bij voelt. Als is het nog zo zwaar, het traject naar het doel is verreweg het leukste deel van de reis. !

#sportismooi en meer dan bewegen alleen. Need help ? +31 6 54 266 165

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment