• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

De dag zo beginnen, het is bijna zen!

06:00 wekker gaat, pff doet even zeer, het is nog donker buiten en het ligt nog heerlijk in bed. Maar goed, eruit, aan de bak. Struin naar de keuken, espresso apparaat opwarmen en ondertussen de rustmeting van de dag doen. In 6 min weten hoe de vorm van de dag is. Ben ik voldoende hersteld? Kan ik volle bak? Heb ik een goede nacht gehad en is mijn lijf er weer klaar voor om te gaan bewegen?

Moderate, redelijk goed al hersteld van een pittige dag gisteren. Het lichaam kan dus wel weer wat aan en dat geeft een mooi vooruitzicht, meters maken in het water met Pat. Klein beetje als voorbereiding op zondag met de Amsterdam City Swim in het team Flink van Brouwerij het IJ, maar eigenlijk meer voor de tocht straks op zee! Als ik de rustmeting gedaan heb, de eerste espresso een feit is, naar de auto loop, barst het los, een hoosbui, lekker net voordat we het water in gaan, maar goed in het water wordt je ook nat. De bui is heftig maar kort en als ik bij de Javakade ben, is het al weer droog en ligt het zwembad er waanzinnig bij. Helmaal windstil, het water als een spiegel, maar dikke mist boven het water zorgt ervoor dat het zicht bijzonder is. Super stil en bedompt. Gaaf!

Pak aan, badmuts op, bril en boei, we duiken er in, het eerste geluid dat maken wij, verder is het stil. Even fris, even de eerste druppel het pak in, maar verder super schoon water om in te zwemmen. We draaien vandaag rechts om, de groet ronde omdat er geen cruise schepen liggen en het zwembad dus een stuk groter is. Zij aan zij, Pat adem bij voorkeur rechts, ik links en dat betekend dat we super naast elkaar kunnen zwemmen, Bij elke teug lucht zie je even met een oog de ander, als referentie top. Als je tussendoor naar voren kijkt om te navigeren zie je alleen maar een spiegel water met de mist daarboven, je hoort het water spatten van de slagen en onderwater hoor je de lucht ontsnappen na elke slag. Het is een ritme, een cadans waarin we zwemmen, niet te snel, puur op techniek, souplesse en zo effectief mogelijk. Dan houd je het het langste vol.

Bij de rand van de PTA steken we over en zwemmen lang de Oostelijke handelskade richting de kop van Java Eiland, ruim 1200 meter, spiegel; water als uitzicht, mist voor je, pakhuizen rechts en links. Onder de Jan Schaeferbrug door waar je je even nog kleiner voelt als je er onder door glijd dor het water. Dit stuk in een keer zwemmen is zo relaxed en ontspannen, motortje draait, strekken en glijden in het water, koppie leeg, alleen het geluid van de slagen en de ademhaling. Het lijkt wel zen dit en het gaat soepel en ontspannen. Bij de kop van Java eiland even de break, blije koppies die boven het water uitkomen.

Oversteken en langs de kade van Java eiland zwemmen we terug naar de start, en worden langzamerhand blij verrast door dat de mist optrekt en de deken als het ware omhoog trekt en het uitzicht super scherp en helder wordt. Hoe mooi is dat, terwijl alles nog zo rustig en stil is. Ruim 3,4 km vandaag in de pocket, ontspannen en op souplesse. Trappetje om uit het water te klimmen, kop thee en de plak ontbijtkoek als de beloning maken het compleet. Wat een start van de dag! Fris en fruitig naar het werk !

#sportismooi en meer dan bewegen alleen!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment