• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Wees creatief! Er is maar één winnaar en dat ben je zelf.

Hard trainen, daar heb ik wel iets mee. Veel trainen, heerlijk. Afwisseling in de beweging, een must. Gecontroleerd trainen, dat zeker met de voornaamste reden dat ik heel blijf. Maar het plezier er aan beleven maakt het verschil.

Maar dat gaat niet zomaar. Oké ik geef toe, wordt ook een jaartje ouder, niet dat het me beperkt, dat zeker niet, maar wordt wel wat bewuster hoe ik het doe. Denk misschien wel iets meer na over, dan stomweg doen. Plan het nog steeds goed, maar wel meer divers. Zou dat dan echt te maken hebben met het ouder worden? Ik maak de nodige trainings en coachings uren, maar heb naast al deze werkzaamheden ook zeker zelf nog de behoefte om te bewegen, een dag heeft alleen soms gewoon te weinig uren. Ik liep er ook tegenaan dat ik daardoor wel eens in de uren voor mezelf te veel wilde doen, alles tegelijk en uiteindelijk werd dat dan net niet wat het moest worden. Dat moets anders en eigenlijk veel eenvoudiger.

Plannen, indelen, maar vooral heel veel combineren werd het toverwoord, afspraken zo indelen dat ik of direct daarvoor of aansluitend kon trainen, de vroege uurtjes pakken als heel Amsterdam nog ligt te dromen werden de cadeautjes van de dag. Maar ook de trainigs vormen deelde ik beter in. Zwemmen voor dag en dauw, liefst en eigenlijk grotendeels alleen maar in het buitenwater, is de perfecte start van de dag. De souplesse voor het lichaam, het strekken en lang maken, maar in het bijzonder de ademhaling trainen. Het is een perfecte afwisseling en training voor mij voor het lichaam. Voor ik er erg in had, onstond er een groep van vrienden die ook deze super start wilde hebben en niet alleen om de meters maar vooral om samen dit te beleven.

Fietsen naar, liefst met een geplande omweg, de training of coachings afspraak, zorgde ervoor dat ook de training en coaching trajecten zich ook naar de fiets verplaatsen. Het was dus ook een win-win concept dat je dus mooi kunt combineren. De boekhouder is standaard een moment dat ik helemaal los kan op de fiets en zo bij hem het kantoor binnen rol en steenvast de opmerking van het krijg als ik dampend bij zijn bureau sta, “eh Peter, van mij hoeft het niet he!” maar toch is hij een beetje trots op me.

Andere trainings vormen die een bijdrage kunnen leveren aan het schaatsen, fietsen en lopen die op mijn pad kwamen door de juiste mensen, veelal via via te ontmoeten als de yoga bij movementlab.7 brengen me zoveel meer aandacht voor de specifieke delen van mijn lichaam. Alles waar ik me hier mee bezig houd, komt direct ten goede aan alle bewegingen die ik maar al te graag doe. Specifiek onderhoud van het lichaam. Maar de yoga doet me nog iets, het maakt je in het bijzonder zo bewust van elke vezel in je lichaam en leert in combinatie met de juiste ademhaling de grenzen te verleggen. Balans en controle in optima forma.

Wandelen, rustige meters maken, langs de vloedlijn van stad naar stad, dwars door het bos, geeft voldoening. Het kost tijd, maar geeft rust en alle tijd om alles op een rijtje te zetten. Maar ook samen is het top, terwijl je loopt bespreek je waar je mee zit. Dat geeft rust, dat verlicht en als het koppie leeg is, is er tijd en plek voor nieuwe signalen. Dan is er nog het lopen, meters maken, de steden en de mooiste plekken ontdekken, terwijl je bezig bent het lichaam te laten werken. Gecontroleerd te laten werken?! Dus sporten op de vorm van de dag. Niet meer blind erin. Nee volgens plan, in de juiste zones, volgens schema, zorgen dat de verhouding arbeid rust mooi in balans is.

Train dus divers, doe iet wat je niet kunt, prikkel je hersens, daag jezelf uit, daar gaat het om. Hard trainen doen we allemaal, daar wordt je geen kampioen door. Anders trainen, anders durven te denken, dat maakt het verschil. Dus zoek je momenten, zoek de uitdagingen, wees creatief en houd het lichaam heel! Dan komen er winnaars in de vorm van niemand anders dan jezelf!

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment