• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Pittig oké, maar luisteren naar !

Belachelijk vroeg, als het buiten nog donker is en de zon gedurende de loop opkomt, overdag in de drukte de meters maken, stromende regen, kou en wind of in de zomer slechts een hemd en een shortje, eigenlijk is het altijd wel leuk dat hardlopen.

Zeker niet altijd zo geweest, ook ik heb het zeker moeten leren, op de harde manier. Maar naarmate ik ouder werd en doorhad dat het meer is dan bewegen alleen en rust misschien nog wel een grotere functie had dan ik eigenlijk bedacht had, werd het nog leuker. Bijna altijd gecontroleerd lopen, maximaal genieten en vooral heel blijven, dat bracht mij het inzicht om het op deze wijze nog beter te gaan doen. Mede ook door de ervarings verhalen van Stans van der Poel, het meten van mijn kunnen en de juiste zones hanteren bij het lopen hielpen mij hier enorm in. Niet meer zomaar heel hard lopen zonder doel, nee, lopen met plezier en zeker ook in pittige sessies, maar altijd goed luisteren naar het lichaam. Tot op de dag van vandaag hanteer ik het lopen op mijn zones.

Wat het me oplevert is de beloning dat ik het er elke keer weer beter vanaf breng, mijn trainingen zo indeel dat het tussen het schaatsen en de coachings trajecten past, zorgt dat ik het plezier van zelf sporten kan blijven vasthouden. Trainingen zijn pittig, dat zeker, komen als een super afwisseling van het schaatsen in de winter en het zwemmen en fietsen in de zomer. Ik loop vaker kortere stukken dan vroeger, op verschillende tempo’s en zones en als het dan een keertje dieselen wordt, ben ik er meer dan klaar voor. Luisteren naar het lichaam, voldoende rust en herstel, diversiteit  en vooral genieten van elke stap werkt super! Het lichaam gaat er aan wennen om te bewegen op bepaalde zones, ik zelf ga het steeds beter aanvoelen waarin ik loop. De gegevens op mijn horloge bevestigen het gevoel. Vrijuit genieten met controle, dat is cool!

De resultaten uit mijn EC-HRV test zijn de basis voor mijn lopen, wil jij dat ook? Laat je meten, laat mij je juiste zones bepalen en pas deze toe in je trainingen. Het werkt !

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment