• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Slimmer trainen, beter resultaat

Trainen en bezig zijn om een doel te halen is altijd leuk. De weg er naartoe is verreweg het mooiste deel. Volgens een vast patroon, je eigen schema en voldoende hersteltijd, je doel bereiken is dan wel het allermooiste. Maar redden we dat?

Veelal hebben we naast het trainen nog een onwijs druk sociaal leven, een gezin, vrienden en een baan waarin we ook nog maximaal willen en moeten presteren. Best een hoop tegelijk dus en hoe ga je er dan het meest effectief mee om?  De resultaten halen die je jezelf tot doel hebt gesteld, niemand teleurstellen omdat je te veel voor jezelf kiest, die leuke vader en partner zijn en de collega die het allemaal ook waarmaakt. Dat kunnen we niet allemaal tegelijk, helaas. We proberen het wel en slagen ook in delen echt wel, maar ook worden er minder punten  gescoord.

Simpelweg minder doen en anders leven, dat hoeft niet. Slimmer je tijd indelen is al een hele grote stap de juiste richting op. Keuzes maken en haalbare doelen stellen. Zorgen dat je er van kunt blijven genieten en toch het voor jou maximaal haalbare eruit kunt halen. Dat is de grootste winst. Doe je het daarbij nog echt effectief door naar je eigenlichaam te luisteren, is het probleem grotendeels al getackeld. Trainen op wat je lichaam aankan. Sterker worden binnen de juiste hartslag zones, zuiniger omgaan met de energie en de tijd inplannen om weer op te laden.  Ik gebruik wel eens de metafoor ‘je lichaam is de auto van Max Verstappen, als hij zo effectief mogelijk omgaat met het energie gebruik, de juiste lijnen rijd op het circuit, zo licht en sterk mogelijk is, presteerd hij beter’. De vorm van de dag, de rust, herstel en de ontspanning is wel de basis voor dit succes.

Maar wat zijn nou mijn zones en energie verbruik waardes, hoe kan ik dat nou effectief gaan doen. Door je te laten testen. Testen op wat jou lichaam kan en dus testen op de testfiest volgens de EC-HRV methode van Stans van der Poel. Je krijgt dat een complete inspanningstest die jou persoonlijke inspanning tot in het detail in kaart brengt. Jou individuele verbrandings zones worden tot op de hartslag berekend en jij kunt op basis van deze waardes voor 6 verschillende sporten aan de slag, inclusief een 6 weeks schema. Je zuurstof opname per kilogram lichaamsgewicht die vertaald wordt in jou talent krijg je in beeld. Weten wat je kunt en waar je aan kunt werken, hoe mooi is dat!

Maar en nog meer en dat is het sporten in combinatie met een uitgebreide rustmeting, wat doet jou lichaam nu in absolute rust, en hoe kun je deze rust bevorderen met je ademhaling? Met deze rustmeting krijg je de ‘vorm van de dag in beeld’ en kun je dit ook in de trainingen meenemen, zien wat inspanning in de juiste verhouding met herstel voor je doet. Dan wordt het echt heel leuk!

Trainen en uiteindelijk de beoogde race lopen op je juiste hartslag geeft je vooraf ook de wetenschap mee dat je het kunt en weet dat je het in je hebt. Die zorg heb je niet meer en kun je alles eruit halen op een verantwoorde wijze en blijf je bovenal in de trainingen zeker heel.!! De inspanningstest is voor iedereen, het gaat tenslotte om jou lichaam, jou beoogde doel, daar gaat het om. De test duurt ca 1,5 uur en wordt door mij afgenomen in de Testlocatie van Stans van der Poel in Nederhorst den Berg.

Interesse? Bel +31654266165 of mail naar peter@sportismooi.nl

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment