• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Werken aan de details

Nog even en dan is het voorbij met korte broeken, hemdjes en buiten trainen in de zon. Dan breekt de tijd aan waar Edo de afgelopen maanden zich voor in het zweet heeft gewerkt. Die winterperiode. Een periode waar het allemaal op haar plek moet vallen. De inzet, de drive, de pijn, de teleurstelling, de euforie en zijn commitment naar zichzelf, maar vooral het plezier dat hij heeft gehad in het gaan voor een droom.

De uren training, op zijn manier, op de wijze waarin het past in het patroon dat hem goed ligt. Trainen op de manier die ‘anders‘ genoemd wordt, vreemd en soms ook wel bijzonder. In een proces van wat hebben we nodig om een goede winter te kunnen draaien, waar liggen de pijnpunten, waar is het talent, waar zijn de winstpunten te behalen, waar moeten we echt aan de bak.

Als je alles op een rij zet, is het een prachtproces waarin Edo zijn weg, met een klein team, mooie sponsoren die geloven in de droom, is gaan vinden. Grote stappen in zijn ontwikkeling als mens maar zeker ook in zijn prestaties. Hij is dicht bij zichzelf gebleven en heeft alle adviezen, commentaren, andere denkwijze, gevestigde orde, aangehoord, meegenomen in zijn weg en in zijn ogen de best mogelijke keuzes gemaakt. Keuzes die lang niet makkelijk zijn als ‘eenling’ in een team, als diegene waar iedereen om hem heen hard mee bezig is en jij moet het alleen nog maar even doen.

Daarin komt de persoon Edo wel als volwassen man naar boven. Een commitment die vooral aan zichzelf gericht is maar ook heel bewust naar de mensen die om hem heen hem helpen, die staat en er echt alles uithaalt wat mogelijk is. Deze basis hebben hem nu gebracht, sterk, afgetraind, vol met een grote basis vermogen, zo bijna einde zomer in een positie waarin deze laatste maand, naast het ijs, de periode is van het werken aan de details.

Rondom de Jaap Edenbaan, worden de sprongen, schaatspassen, startjes en de cornerbelts ingezet om volledig bezig te zijn met de beweging van het schaatsen. Schaatsplanken in de buitenlucht, tussen de buien door, buiten. Anders binnen in de Jaap Eden hal. Gedurende zijn trainings dagen worden er ook nog lessen gedraaid waarin hij de schaatstechniek tot in de details doceert. Mooi om in dit proces ook nog de kennis te delen en zelf er nog bewuster mee bezig te zijn.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment