• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Waar blijft de winter

Waar ik vroeger altijd zo naar uitkeek, die koude winters en dan werd er besloten dat we niet naar school hoefde.

We kregen IJSvrij! Puur omdat de winter streng was. Schooltas in de hoek, schaatsen mee, stick en puck… weg was ik, buitenspelen. Uren op het meertje met mijn maatjes, ijshockey, trucjes leren, sprintjes trekken en uitzonderlijk bijzonder proberen te remmen. Springen, zo ver je kon, en dan in de lucht nog heel cool iets met je benen uithalen. We waren éen met het ijs, een met de hockey schaatsen, water werd land, plezier gaf energie. Eigenlijk is dat nooit meer over gegaan.

Oké, de ijshockey schaatsen werden lange baan schaatsen, meters maken en in hoeken zitten was de nieuwe uitdaging. Wat dat vroeger zeker niet ‘cool’ was werd bijzonder, werd pure liefde en die is eigenlijk nooit meer weggegaan. Sterker nog het werd werk, de invulling van mijn uren in de winter werden voor een groot deel op het ijs. Heerlijk. Zomers doortrainen voor mezelf maar zeker ook als trainer voor de talenten in de dop. Tenslotte zijn we dat allemaal, met als verschil dat het merendeel het erbij doet. Maar een ieder geniet op zijn en haar manier en doet er veel aan om beter te worden. Beter voor jezelf, mooiere prijs is er niet. De weg naar jou succes is de zwaarste en heeft de meeste obstakels maar als je die kan nemen en overwinnen heb je het hoogste bereikt. !

Op de mooiste baan van allemaal, de Jaap Eden, is de factor buiten schaatsen wel heel belangrijk en mooi. Dat er storing is en er een andere oplossing nu gerealiseerd wordt voelt misschien als een onverwachte en zeker niet geplande ‘ijsvrij’ situatie. Maar de wil om in vorm te blijven, bezig te zijn met je lichaam vraagt dan om andere bezigheden en ijsbanen. Zwemmen, fietsen en lopen het kan allemaal zeker in een periode van ijsvrij.

De Jaap Eden is weer open, top ijsvloer, zeker met de hoge temperaturen van de laatste weken. Dus laat de winter maar komen, ben er meer dan klaar voor!

#sportismooi in elke vorm van beweging.

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment