• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Welke route neem jij?!

Oké, daar sta je dan (weer) in een nieuw jaar, vol goede plannen, ideeën en dingen die je dit jaar echt gaat aanpakken toch?! De jaarlijkse reset begint dan echt vandaag op de Maandag, verreweg de mooiste dag van de week. Een dag om te starten, weekend achter de rug, opgeladen, bijgetankt en vooral aan jezelf gedacht … zoals het zou moeten, herkenbaar?!

Wat er in 2020 allemaal heeft plaatsgevonden is gebeurd, sommige dingen zijn nog lang niet voorbij, maar je moet door. Stilstaan is achteruitgang waar je helemaal niets aan hebt. Leren van 2020 dat zeker, sterker nog het is voor iedereen een jaar van nieuwe inzichten, opgelegde veranderingen en vooral zelf moeten schakelen om te overleven geweest. Maar misschien zijn dat wel de mooiste, vanuit het niets kwam de COVID-19 om de hoek kijken, met alle gevolgen van dien, maar jij wilde eigenlijk, net als vrijwel iedereen, gewoon doorgaan op je uitgestippelde pad. Maar die vlieger ging helaas niet op en voor we er eigenlijk erg in hadden was alles ‘anders’ en ‘nieuw’ Vreemd en onwennig maar je liet het ook gebeuren en ging op zoek. Op zoek naar hoe hier mee om te gaan, schakelen en leren, veranderen en accepteren, maar in de grote lijnen ging alles in een ‘andere’ vorm eigenlijk gewoon door.

Wat het bewegen betreft kreeg dat wel een nog belangrijkere lading in het dagelijks patroon. Er uit kunnen, wat aan banden lag, alleen dan, maar in iederegeval een natte neus en glanzende vacht halen was wel de missie om het allemaal te kunnen handelen. Maar dat bewegen werd ook ‘anders’ dan gewend, maar misschien wel de basis om de rest ook te kunnen pareren. Iets wat je graag wil en waardoor je je beter voelt op een nieuwe manier bereiken en toch kunnen blijven doen vraagt een creatieve oplossing ( schreef hier in April 2019 al een stuk over ) die snel resultaat kan opleveren. Resultaat in de vorm van toch kunnen, opladen, ontdekken en vooral gewoon doen.

Heb je alles wat je had wel nodig of kun je het nu ook ‘zonder’ bereiken. Wees dus onafhankelijk in de ruimste zin van het woord. Ondanks alle beperkingen en regels, zijn er vele mogelijkheden om tijdelijk op een andere wijze te bewegen en toch jezelf op pijl kunt houden. De gym wordt het park, groepslessen wordt bewegen met jezelf, fancy locaties wordt gewoon buiten waar de rest nu niet is. Het kan!

De buitenlocaties op ‘andere’ tijden bezoeken, kan nu zeker daar je vrijwel alleen maar thuis werkt en de klok nu zelf kunt indelen. Reistijd door het thuiswerk is dus pure winst en tijd om te bewegen… kortom noem maar op, eigenlijk zijn er legio mogelijkheden, jij moet alleen zelf de route bepalen. De manier waarop je het nu indeelt, is de basis die je als alles straks weer naar het nieuwe normaal gaat volledig in het systeem en een onderdeel van. Mooi toch dat het eerst behoorlijk mis moet gaan om er uiteindelijk beter uit te kunnen komen. Vasthouden aan patronen is prettig, maar dan mis je ook de kansen die opdoen als de nood aan de man is. Het traject dat je doorloopt is het mooiste deel omdat je dan keuzes moet maken die, in dit geval, puur voor jezelf zijn. Dat geeft rust en ritme, controle die we stiekem allemaal wel willen houden.

Juist die verschillende paden bewandelen om te bereiken wat je wil, zijn lang niet de makkelijkste. Waar je op een zonnige dag door het bos het enige pad inslaat wat nog een grote modderpoel is van de regen van de afgelopen dagen, sla je ook niet over. Je ploetert en trotseert de natte voeten en de modderspatten die om je oren vliegen, maar slaagt met vlag en wimpel. Het is de keuze die je maakt om het te willen doen die er voor zorgt dat je het vertrouwen krijgt dat je het ook gaat halen.

Leer van de keuzes, maak de verkeerde keuzes en accepteer, schakel en geef niet op, de deuken die je oploopt zijn straks vergeten als je de juiste route hebt genomen. Jouw route, jouw manier om te bereiken wat je wil. In basis bewegen, bezig zijn met het lichaam, gezondheid en vooral lief en goed zijn voor jezelf, dat is het enige wat telt. Dan kun je het geven!

#sportismooi en meer dan bewegen alleen 

 

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment