• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Lopen is meer dan bewegen alleen

Bewegen, goed voor je lichaam, je innerlijk gestel vaart er wel bij en je wordt er ook nog sterker en strakker van. Nou dat is een mooie combinatie. Zweten en ontspannen door afzien, werk wat opleverd, voor alleen jezelf en verder niemand! Een beloning voor niemand anders dan jezelf, dat alleen al is mooi.

Lopen is voor mij veel meer dan alleen maar het bewegen, het is de (bijna) perfecte manier voor mij om te kunnen ontspannen. Meters maken, gecontroleerd dieselen en uren maken, buiten in de natuur, tussen de mensen of juist in de stad. Prachtig. De meters door het Westerpark werken als een soort therapie. Even alles op een rijtje zetten, even vrij denken, even tijdens het lopen het gesprek voorbereiden of simpelweg inspiratie opdoen voor een ontwerp, training of plan.

Gewoon malen met de benen, zorgen dat het juiste ritme wordt gevonden en dan alleen met mezelf de strijd aangaan. Hoever brengt het me vandaag. Wat kan mijn lijf aan, hoe gaat het met mijn hart, betekend het morgen weer of morgen herstellen. Soms betrap ik me erop dat ik best al een eind op weg ben en eigenlijk niet eens in de gaten hebt hoever ik daadwerkelijk ben. Compleet in een soort flow maal ik door. Geen keniaan, geen snelheidsmonster, maar eentje die niet van stoppen weet en het gecontroleerd kan doseren. Dat heb ik zeker van Stans van der Poel geleerd, het geheim van nog meer plezier te hebben van het lopen. Effectief trainen.

Maar wat gebeurd er nou eigenlijk tijdens het lopen, waardoor heb ik er zoveel plezier in, wat is mijn prikkel? Voor mij is het de balans die ik krijg door enerzijds me volledig af te jakkeren en anderzijds volledig ontspannen terug kom. Terug vol energie, leeg hoofd, nieuwe ideeën, problemen in grote lijnen opgelost en klaar voor een nieuwe dag. Het gevoel dat mijn lijf in beweging is geweest, die prikkeling in de spieren die gewerkt hebben. Het extra genieten van het eten dat zeker moet om de brandstof weer op pijn te brengen voor de volgende sessie. Maar precies op de wijze dat ik ook genoeg tijd heb voor rust en herstel. Mijn lichaam heel laat en toch het maximale er uit kan halen.

Die boost van energie, de onspanning en het fijne gevoel na het lopen, prikkeld ook de omgeving. Mensen merken aan me dat ik me lekker voel, ook tijdens de lange minder periode. Sport, voornamelijk lopen was het geheim dat ik keer op keer vol positieve energie erin gedoken ben. Zoeken naar nieuwe uitdagingen, vechten voor die ene kans, zorgen maken en zorgen oplossen, het lopen was en is mijn manier om mezelf er door heen te helpen. Het doel was de beloning, de weg ernaartoe het avontuur. Het avontuur beleven met volle aandacht is altijd leuker en als de trainingen dan daarbij effectiever kunnen worden maakt het geheel zo veel meer compleet. Trainen op gevoel en met een persoonlijk op maakt gemaakt schema, dat is het geheim van het succes. Wat kan ik aan en wat kan ik er aan doen om beter te kunnen worden. Trainen op mijn eigen hartslag. Sneller en sterker worden binnen de zelfde hartslag is de nieuwe uitdaging, het levert mij alleen maar voordelen op. Ik wordt sneller, sterker, blijer en haal mijn gestelde doelen veelal binnen de te verwachten eindtijd.

Ik kan maximaal bewegen en maximaal herstellen en het aller belangrijkste, maximaal genieten van elke training die ik doe. Dit is geen rocket sience, nee pure ervaring en bewezen resultaten uit de EC-HRV test. Raakt dit je, zit je zelf ook met de zoektocht naar ontspanning, drukt de stress op je nek, wil je wat gezonder gaaan leven, laat me je begeleiden.

Bel +31 65426615 doen we een espresso of mail je verhaal naar peter@sportismooi.nl

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment