• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

#project2NK een goede maand op weg.

De eerste maand van het grote avontuur zit erop. Een maand met veel meters, diversiteit, aftasten, ervaren, bijstellen, wennen aan, voelen en discipline. Een maand die ook alles had wat niet te plannen is en simpelweg gebeurd. Is er een winter seizoen afgesloten waarbij de conditie nog dik op peil is, start het zomerseizoen direct met een dikke virale infectie voor Edo.

Simpelweg een verkoudheid die gepaard ging met het nodige genies, koorts, spierpijn en herstel gedurende een dikke week. Nooit een fijn moment, maar liever in het begin van het seizoen dan maar. Onderhoud aan lijf en materiaal, trainingen uitwerken, materiaal verzorgen als afleiding en vooral veel rust, deed het lijf in een goede week weer optimaal herstellen, zodat enige trainings achterstand zeker tot een minimum beperkt werd. Uiteindelijk is rust en herstel het geheim naar het succes.

Waar staan we, hoe gaan we trainen en hoe zeten we de techniek in?

In de eerste maand hebben we Edo nog aan een EC-HRV inspannings test onderworpen. Deze test van de inspannings guru Stans van der Poel brengt precies in kaart waartoe Edo in staat is en in welke hartslag zones hij zo optimaal mogelijk zijn trainingen kan afwerken. In combinatie met de EC-HRV app die het dagelijks meten van zijn rustmeting op een vast tijdstip aan het begin van de dag realiseert, weet Edo elke dag wat de vorm van de dag is. Heeft hij voldoende rust gehad, moeten wij daar op inspelen met de trainingen etc. Kortom effectief trainen met de juiste technische toepassingen.

De zomer is de basis voor een succesvolle winter, houd dus ook in dat je in de zomer alles moet geven om het succes te kunnen bereiken. Dat kost tijd, inzet, arbeid en afwisseling in de belasting van het lichaam in de juiste verhouding van inspanning en herstel.

In de trainingen gebeurd het, je haalt het beste uit jezelf!

Pijn is daar een zeker onderdeel van, pijn van het harde gecontroleerde trainen, pijn van het diepgaan in de duurtraining, pijn van het fine tunen van de techniek, maar altijd gecontroleerd en geen dingen onnodig stuk maken. Dat wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Trainingen worden dagelijks kort geëvalueerd en wekelijks tot in de details besproken. Optimalisatie en vooral ook diversiteit in de trainingen om het lichaam in zijn geheel sterker te krijgen en klaar te stomen voor de winter.

IJzers worden wielen, vier op een rij 

Zomers trainen kan slechts een paar weken op echt ijs, verder rollen we de zomer dan de meters. Schaatsen op wielen, technisch blijven rijden en vooral veel duurmeters maken. Op een perfecte spot, ver weg van verkeer, fietsers, spelende kinderen en honden. Verlaten op supermooi school nieuw asfalt ligt deze parel aan de rand van Amsterdam. Alle rust en alle ruimte om de details te blijven herhalen, te filmen en te evalueren en te verbeteren. Hier worden de verschillen zeker gemaakt deze zomer.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment