• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Loslaten geeft rust

Vol gas, altijd bezig zijn en vooral het credo hanteren van ‘en door’, is een kwaliteit die lang niet iedereen weet te gebruiken op de juiste manier. Dat we het kunnen, is bekent, maar doen we het wel op de juiste manier?
Of kunnen we het bijsturen …. 

Persoonlijk heb ik hier ook al jaren mee lopen stoeien en mezelf blijven uitvinden hoe ik hier nou het beste mee kon omgaan. De tomeloze energie, de onrust, de strijd met mezelf, het leggen van de lat op locaties waarvan ik later dacht.. hoezo??!! geef het een naam, een titel, voor mij is het waardoor ik stappen maak, groei en mezelf op de kaart zet. Balans, wat bijna een vies woord is geworden in de huidige tijd, zou ik liever willen aanpassen in, loslaten.

Dammm laat dat nou juist de lastigste zijn voor vele, daar het het gevoel van in controle zijn juist doet afnemen, maar feitelijk is dat nou precies wat het moet zijn, inclusief mezelf! Het loslaten van iets waar je eigenlijk goed op gaat en zeker in mijn geval, juist een bak energie van krijgt, lukt veelal niet in een keer en eigenlijk gaat het nooit naar 100%. Maar elke stap die ik erin gezet heb om er wel te komen is de puurste winst die ik voor mezelf gehaald heb. Hoe dan?!

Simpelweg door de keuzes voor jezelf ook daadwerkelijk uit te voeren, hardop te zeggen en weten dat je het zo vaak in je hoofd op een rij gezet hebt, maar het ‘echt’ doen te spannend en onzeker vindt. Maar wat is spannend en wat is onzeker, beide zorgen er voor dat je scherp blijft, dat je de focus houdt, precies wat je graag wilt. Dus ‘het’ doen is in je hoofd vaak vele male spannender. Dus wie houdt je tegen?  Jijzelf. Makkelijker gezegd dan gedaan, eens, maar de stap zetten en het uitspreken leveren je zoveel meer op, dat je je afvraagt, waarom heeft het zo lang geduurd? Wat klein begint, maak je zelf groter, zowel in je hoofd als in de praktijk. Maar wat groet wordt kun je niet alleen meer dragen, daar zal je hulp bij nodig hebben om het plan te blijven uitvoeren zoals je bedacht had. Toch?! Deels zeker waar, maar juist de hulp vragen en aannemen, maken het doel dragelijker en sterker nog, beter. Dat deel uitspreken, weggeven, iemand daarvoor verantwoordelijk maken en dus eigenlijk loslaten is de puurste winst.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment