• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Niet omdat het moet, maar omdat het mag!

De Amsterdamse grachten in, zwemmen langs het Scheepvaartmuseum, langs het VOC schip de Amsterdam, door richting de Hortus, langs de Hermitage de Amstel op en onder de Magere brug door richting de Keizersgracht, wie wil dat nou niet.? Als Amsterdammer weet ik als geen ander dat de stad nog bijzonderder is vanaf het water, de grachten zijn super schoon en zijn een prachtige plek om door heen te zwemmen.

Elk jaar doe ik minimaal twee goede doelen waarvoor ik mijn best doe om ook mijn steentje te kunnen bijdragen met iets wat ik simpelweg kan en mag doen en een ander hierbij helpt. Dat voelt goed, is een uitdaging en onwijs leuk om te volbrengen. Het jaarlijkse CitySwim event op 3 september is er weer één van, waar dit jaar er een extra bijkomstigheid bij komt dat ik het geïntegreerd heb in het #project2NK traject dat we voor Edo Smit aan het uitvoeren zijn. Tijdens deze voorbereiding op het NK schaatsen 2017-2018 is het zwemmen een vast onderdeel van de trainingen.

Zwemmen als schaatstraining, werkt dat? Ja, zeker in de voorbereiding fase is het een perfect middel om het lichaam te trainen in de souplesse van bewegen, ademhaling training en vooral het gehele lichaam op een ontspannen manier kunnen inzetten en sterker maken. De afgelopen 9 weken is er vrijwel elke week 2 tot 3 keer minimaal 2 km per sessie gezwommen en is het gevoel en herstel na een zwemtraining dusdanig goed bevallen dat besloten is om er een tussentijds extra doel aan mee te geven en de Amsterdam City Swim te gaan zwemmen.

Zwembad water wordt, zeker met dit weer buitenwater. De oostelijke Handelskade is de perfecte locatie hiervoor. Super kwaliteit van het water, weinig scheepsverkeer en super inspirerend om langs de pakhuizen, de schepen en de grote kade de meters in open water te trainen. Zwem je terug richting de Jan Schaeferbrug, wordt je bijna elke week wel getrakteerd op het aanbeeld van een varende flat, de cruise schepen die bij de PTA liggen afgemeerd. Zeker vanuit het water zijn ze echt enorm! We trainen er in de ochtend, net met ons opgang. Dan is er een serene rust en komt de gouden bals letterlijk aan de kant van Java-eiland uit het water omhoog. #sportismooi Meedoen? Kan altijd.

Als je iets voor het goede doel doet, is er altijd ook nog iets extra’s wat je moet doen. Inzamelen, daar het uiteindelijk om geld draait. Dat is wel het onderdeel dat ik het minst leuk vindt. Toch doe ik het dit jaar weer, ik vertel, deel sociaal en hoop dat een ieder die een paar munten of meer over hebt, mij te kunnen steunen voor dit goede doel. De strijd tegen ALS is nog lang niet gestreden en al is het klein elke cent is er één. Ik mag sporten omdat ik het wil, de mensen met ALS moeten elke dag de strijd leveren om te kunnen leven. Daar hoop ik een steentje voor bij te kunnen dragen.

Dus wil je mij en Edo toch ook graag helpen, stort dan je bijdrage op onze profielpagina’s, ik zal er mijn stinkende best voor doen! Dank je wel alvast!

Amsterdam CitySwim 2017

 Profiel pagina van Peter

Profiel pagina van Edo

 

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment