• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Veranderen is accepteren van…

Voor jezelf een uitdaging aan gaan in welke vorm dan ook is meer dan ‘het alleen doen’ ! Het begint simpelweg met een idee, een plan, een moment voor jezelf dat je hardop zegt. Dit ga ik doen!  Alleen dat moment al is waarmee je het verschil kunt maken. Door uit te spreken wat je wilt gaan doen, welke uitdaging je aan gaat heb je de eerste en verreweg belangrijkste stap gezet voor jezelf. Voor niemand anders dan jezelf! 

Het avontuur dat dan gaat beginnen is naast de meest pittige ook echt wel de leukste. Groeien en stappen maken, vooruitgang zien en omgaan met teleurstellingen zijn onderdelen van deze reis. Jij bepaalt de route, jij maakt de keuzes en toont vooral de commitment naar jezelf om het aan te gaan en je stinkende best te doen ervoor om het tot een succes te brengen. Welk succes is ondergeschikt, je wilt uiteindelijk toch het hoogst haalbare, alleen tot welke prijs ben je bereid te gaan. Ben je verstandig, ben je geduldig en blijf je bij je plan, ook al voelt het zo makkelijk om net wat meer te doen dan nodig. Het lijf de juiste balans leren te geven tussen in en ontspanning. Tussen ongecontroleerd pieken of juist monitoren van de progressie.

Het is dus een route die je gaat volgen waarbij je keuzes moet maken in welke richting je gaat. Keuzes moet maken in wat je juist dus ‘niet’ gaat doen, waarmee je moet denken aan de tijd die je bereid bent om te investeren ten opzichte van de tijd die je hebt. Liefst willen we allemaal ‘alles’ kunnen doen maar helaas is dat niet voor iedereen zomaar weggelegd. Je zult dus ook moeten accepteren dat sommige dingen dan gewoon niet kunnen. Nee zeggen, makkelijker gezegd dan gedaan voor vele is eigenlijk de keuze maken voor jezelf. Jij hebt een plan en daarbij moet je simpelweg ook dus accepteren dan niet alles ‘ook’ kan.

Resultaten zijn maar uitslagen, ergens voor gaan en je stinkende best doen is een stuk leuker. Het leren van, accepteren van en vooral genieten van het traject dat je voor jezelf hebt uitgezet maakt het juist zo mooi. Dat geeft je energie, maakt je trots op jezelf en komt uiteindelijk niet alleen ten goede van de uitdaging. Het brengt je veel verder dan je in eerste instantie denkt, wat je kunt bereiken met het bewegen vertaald zich ook terug in het dagelijks leven. Thuis, met het gezin, je werk, met die lastige opdracht, door de keuzes te maken voor jezelf voor het doel dat je jezelf stelt, maakt het succesvol.

Linksom of rechts om dat is aan jou. Doe je het alleen of vraag je hulp of advies aan de ander. Betrek je een ‘maatje’ bij je plan, vraag je advies of zoek je ervaring van, allemaal keuzes die jou eigen plan ten goed komen.

Ga uit van je eigen kwaliteiten en de uitdaging die je jezelf stelt, kijk om je heen en zoekt wat en wie je daarbij kan helpen. Accepteer dat je keuzes zal moeten maken en weet dat de beloning er in welke vorm dan ook zal komen.

Het is meer dan de prestatie alleen!

 

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment