• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

We zijn op weg #project2NK

Paas weekend, eerste rustmomentje in het zomerseizoen. Edo en het team rondom #project2NK zijn nu een goede week op weg. Eentje met alles erop en eraan.

Het avontuur is met een volle overtuiging van Edo zelf, maar ook de mensen om hem heen, goed begonnen. Weer dat haar best deed, veel wind, maar ach, dat maakt je alleen maar sterker, zon en redelijke temperaturen, zodat er in korte broek getraind kon worden, maar vooral goed uitgerust begonnen. Het lichaam de tijd gegeven om bij te komen na het winterseizoen en op te laden om een sterk zomer seizoen te kunnen gaan draaien.

De aftrap van het avontuur begon op de fiets voor Edo, vermogen draaien door het winderige Waterland, prima plek om de meters te draaien. Na het fietsen, eten, rusten en in de eerste middag sessie wordt het zwembad de speelplaats. Zwemmen voor een betere winter?! Juist, souplesse, geen contact met het lichaam op de grond, uitstrekken van het lichaam en serieus bezig zijn met de ademhaling. Controle en ontspannen de meters draaien. Dit is niet nieuw, met deze training zijn we vorig jaar al begonnen, getest of het beviel en wat het deed voor het lichaam. Het bevalt Edo goed, het lichaam reageert er goed op en geeft hem rust, dus werd er besloten om het een vaste plek te geven in het trainingsschema. Trainen op de manier waarop Edo zich het beste voelt, zijn manier, zijn avontuur.

Mijn rol hierin is het sturen, trainingen klaarzetten, monitoren en ondersteunen. De trainingen begeleiden en afwerken, als uitdager maar ook als diegene die de tijden klokt, de aantallen aangeeft, motiveert en het maximale uit Edo weet te halen. Maar ook zorg ik ervoor dat hij gecontroleerd zijn programma draait en zich niet over de kop jaagt. Het schema dat hij volgt, gaat ook altijd in overleg, waarbij de variabelen die we zoveel mogelijk proberen te beperken, ook zeker een plek kunnen krijgen in het programma. Doordat we trainen op basis van de resultaten van e EC-HRV inspanningstest en dagelijks de EC-HRV rustmeting doen, traint Edo altijd op de vorm van de dag.

Hiervoor heb ik een agena tool ontwikkeld. Edo heeft nu een online en app en een trainingsagenda die altijd up-to-date is, zodat hij ten alle tijden kan inzien wat het programma van de dag en de komende dagen is. De agenda is duidelijk en direct. Herkenbare kleuren geven zijn onderdelen aan en per dag kan hij precies zien in het detail overzicht wat er te doen is.Schuiven en anticiperen tot een minimum beperken, maar er is altijd rek. Zorgen dat er duidelijkheid is in zijn trainingen en wat hem te wachten staat. De grote lijnen en trainings blokken liggen vast. Per twee weken worden de trainingen uitgewerkt, waarbij het weer, zeker in het begin, een variabele is voor de activiteiten op de weg. Schaken en schuiven, waarbij de trainings arbeid er niet onder leid. Korte lijnen en directe communicatie is hier de basis voor.

Feedback op zijn trainingen geeft hij in zijn registraties die hij maakt met zijn Polar M400 en de registratie met de EC-HRV app. Zodoende kan hij direct zijn ervaring en trainings resultaat vastleggen en delen met zijn team.

De eerste week is nu ruim verstreken en de eerste trainingen verlopen zeker naar behoren. De focus en het gaan voor het doel zijn optimaal, de commitment en zijn professionele mentaliteit zijn de basis ingrediënten voor het succes.

Zij sponsoren, Carve, De Schaatsschool, Sportismooi en de mensen die achter hem staan, die het mogelijk maken om dit avontuur te kunnen voorzien van de materialen die nodig zijn om het te bereiken, zijn hier een essentieel onderdeel van.

Samen sterk.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment