• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

#project2NK

Het grote avontuur is begonnen
10 April 2017 start van #project2NK           
15

april

2018

Evaluatie

De basis voor een goede winter leg je in de zomer, daar bouw je aan het vermogen, de kracht en werk je aan de details van de techniek. In de winter is de vertaalslag naar het ijs de eerste prioriteit , het gevoel, het kwijt kunnen van de kracht en het inzetten van de techniek, daar ben je nu volop mee bezig.
26

februari

2018

Waar gestreden wordt zijn winnaars en verliezers

Het wintertraject zit er bijna op. De periode van het omzetten van de trainingsuren, naar de wedstrijd uren. De basis van de zomer laten spreken op het ijs. Mooi traject met de nodige hobbels, successen, keiharde tegenslagen en piekmomentjes, ze zijn er allemaal geweest.
15

januari

2018

Ritme krijgen, meters pakken

De basis voor een goede winter leg je in de zomer, daar bouw je aan het vermogen, de kracht en werk je aan de details van de techniek. In de winter is de vertaalslag naar het ijs de eerste prioriteit , het gevoel, het kwijt kunnen van de kracht en het inzetten van de techniek, daar ben je nu volop mee bezig.
12

november

2017

Het is ook omgaan met de grootste tegenslagen

Dat traject van voorbereiden, zweten, afzien, pijn lijden, structuur, veel uren maken en vooral zich niet laten afleiden door alle prikkels van buitenaf ligt nu achter hem. De basis is gelegd, hierop wordt het nu zaak om het uit te rollen naar wedstrijd ritme, de races, de tijden zetten op de afstanden op weg naar het plaatsen voor het NK.
21

oktober

2017

Unboxing the gear, details maken het compleet

Het zomertraject zit er nu echt helemaal op. De periode waarin veel vermogen gemaakt is, knoeper hard en veel getraind is, met de juiste afwisseling in belasting van het lichaam en vooral de juiste hoeveelheid rust en herstel sloten we de zomer naar tevredenheid af.
15

september

2017

Werken aan de details

Nog een kleine maand en dan is ook de thuis baan Jaap Eden weer open. Deze laatste maand wordt er keihard gewerkt aan de laatste details voordat het seizoen in volle gang gaat.
01

augustus

2017

Kou is emotie…

Dat ik iets met kou heb is wel duidelijk, bewegen in de kou is super en eigenlijk presteer ik ook beter in de kou. Maar kou ook inzetten om het herstel te bevorderen dat is pas de uitdaging en het geheim dat ik nu sinds een jaar ook toepas.
25

juni

2017

Van Maastricht tot Heerenveen

Toen de mussen de afgelopen de afgelopen weken bijna dood van het dak vielen, temperaturen bijna té goed zijn om hard te trainen, fietstrainingen een welkome afkoeling waren zolang je bleef trappen en schaatssprong trainingen echt bikkelen was, waren de gedachten van Edo en het team van project2NK eigenlijk maar bij één ding. IJS, zomerijs, de eerste zomerse training in Thialf.
08

juni

2017

Elk pad heeft obstakels en niet elke weg is makkelijk.

Afgelopen weekend heb ik het eerste trainingskamp gehad van dit seizoen. Samen met mijn beste sportmaatje Bobbie Hondeveld (schaatser in de regioploeg van ‘Port of Amsterdam’) zijn we vrijdagochtend naar de Belgische Ardennen vertrokken, om daar drie dagen te fietsen.
31

mei

2017

Lekker weertje!

Het is de afgelopen dagen heerlijk weer geweest, dus genoeg tijd om op de fiets te genieten en de kilometers te rijden die straks het verschil gaan maken op het ijs. Op zondag en maandag leek de temperatuur zelfs onplezierig hoog te worden om lekker te sporten. Gelukkig heb ik weinig keuze en moet ik toch mijn kilometers maken.
26

april

2017

Even voorstellen… Suzanne Jonk

Even voorstellen… Want wie zijn nou die mensen om Edo heen? Deze week stelt Suzanne(25 jaar) zich voor, fysiotherapeut in opleiding.
17

april

2017

En nu?!

Wij zijn een week geleden van start gegaan met het ‘Project 2 NK’ het was meteen een vuurdoop. Met een kleine windkracht 5 heb ik de eerste dag mijn meters op de fiets gemaakt.....
08

april

2017

Team #project2NK

Op het ijs moet Edo het alleen doen, maar heeft het gehele seizoen de ondersteuning van de volgende mensen. Suzanne Jonk - fysiotherapeut en Peter Becker - coach van sportismooi
07

april

2017

De start van #project2NK

Maandag 10 April beging het avontuur. Het leven als een topsporten in optima forma voor Edo.
05

april

2017

#project2NK – Wie is Edo Smit

Ik ben Edo Smit, 20 jaar, regionaal wedstrijdschaatser. In 2012 op 15 jarige leeftijd was ik een van de weinige die in Nederland de officieuze Friesche Elfstedentocht heeft gereden. Vanaf die dag,10 februari 2012, weet ik dat ik leef voor het schaatsen.