• Afspreken? Bel +31 6 54 266 165

Strike a pose …

Woensdag middag 14:00, staan we dan in Haarlem, voor het huis van Kira de Ashtanga Yoga master. Beetje onwennig en niet echt een voorstelling kunnen maken dat we straks volop aan de yoga gaan. Maar de uitdaging van de masterclass die Kira ons wil geven vandaag lijkt ons super gaaf. Wat kan een schaats, fiets en looplichaam aan, verbeteren en leren. ? Kira is super gemotiveerd om te kijken wat deze yoga kan bijdragen aan de sportlichamen, heeft een geweldige plek die pure rust uitstraalt. Edo en ik, we zijn er klaar voor en ook wel een beetje nerveus…

Herkenbaarheid

In de trainingen die we geven maar ook geven, wordt er veel aandacht besteed aan het mobiliseren en leren kennen van het lichaam. Bewustworden van je eigen spieren en lichaam is essentieel om het ook maximaal te kunnen gebruiken. Yoga komt daar zeker ook bij kijken, veelal gerelateerd aan balans en houding op basis van wat er op het ijs nodig is. Helemaal nieuw is het dan ook niet.. denken wij.

Kira heeft direct door wie ze voor zich heeft. Sporters met specifieke kwaliteiten en specifiek ontwikkelde lichamen en anticipeert dar super op. Geen moeilijk patronen en series, nee duidelijke stappen met super veel aandacht voor details, te gek! We beginnen puur met houding, controle en wat ademhaling voor je kan doen. Deze basis stappen, maken je direct bewust van het lichaam en samen met e concentratie en focus die we hebben, voelt het ook goed. Zeker niet streng is Kira, maar ziet wel alles en helpt je de stappen, houdingen en vooral de uitvoering met een perfecte begeleiding. Bij de eerste serie oefeningen waarbij de stretching van de rug, core en houding tot het maximale aangesproken worden merken we direct de controverse met het schaatsen. Het zit zo in ons systeem dat je strak klein wordt, bolle rug, core aangespannen en in hoeken bezig bent, moeten we juist hier lang, recht en ontspanning tonen. Dat voelt geweldig, anders maar super voor het lichaam.

Kracht is niet echt het probleem, misschien zit het eerst wel in de weg en leren we bewuster het lichaam aan te sturen en gebruik van de ademhaling om verder te komen. Perfecte training die straks op het ijs kan worden toegepast als de strijd (vooral voor Edo #project2NK) tegen de klok losbarst! De werkwijze van Kira is soepel, duidelijk en doorziet precies waar de Ashtanga yoga een bijdrage kan leveren voor het schaatsen en lopen. Het is hard werken, focus en concentratie, maar ook super plezierig. Het zo bezig zijn met leren en uitvoeren van, doet ons zelf ook verbazen wat we eigenlijk kunnen en ook zeker niet kunnen. Van de zonnegroet, tot de maximale stretch, houding cyclus, de brug etc. en ( op verzoek ) de eerste stappen naar de perfecte handstand vanuit stand is het plezier ook zeker zeker aanwezig.:-)

Dat het een zeer positieve bijdrage levert aan de trainingen, bewustwording en vooral ook controle van het lichaam, dat was zeker! Het zo super leuk vinden en met een super goed gevoel klaar zijn na ruim 2,5uur is te gek! De ontspannen en super professionele manier van het overdragen van de kennis naar 2 super stijve schaatsers door Kira maakte het compleet.

Topmiddag, dank je wel Kira, zeker voor herhaling vatbaar! #sportismooi

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment